Összefogás az egészségügyért

Egyre több civil érzi szükségét az egészségügy támogatásának. Ez alkalommal az Egererdő Zrt. ajánlott föl 540 ezer forintot a Markhot Ferenc Kórház Támogatására Alapítvány részére. A pénzadományokat az alapítvány a kórház eszközfejlesztésére fordítja. Ha nem lennének civil támogatók, az egészségügy már évtizedekkel ezelőtt összeomlott volna – mondta dr. Misz Mihály, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

540 ezer forintot gyűjtött az Egererdő Zrt. a Markhot Ferenc Kórház Támogatására Alapítvány részére. Az összeget a második alkalommal megrendezett Országos Erdészeti Bál tombolabevételéből ajánlották föl.
dr. Fűtő László, a kórház ügyvezető igazgatója elmondta: az Országos Egészségügyi Pénztár csak a betegellátást finanszírozza, fejlesztésekre ebből a pénzből nincs lehetősége az intézménynek, pedig a kórház éves amortizációs igénye körülbelül 200-300 millió forint.
Az 1993-ban alapított, a tavalyi évtől pedig új elnökséggel működő alapítvány célja a kórház gép-, és műszerbeszerzéseinek támogatása, valamint az egészségügyi ellátás színvonalának emelése. Az elmúlt években több mint 12, 5 millió forint gyűlt össze civil adományokból és az adózók által felajánlott 1%-okból.
A támogatásokból a kórház osztályai korszerű műszereket, diagnosztikai és terápiás berendezéseket, műtéti eszközöket vásároltak.