Nyelvápolás a gyakorlóiskolában

Helyesírási és nyelvhelyességi versenyen mérhették össze tudásukat az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájának tanulói. A házi vetélkedő a szülők és a pedagógusok összefogásának eredményeként jött létre.

Eger a helyesírás fellegvára – kezdte köszöntőjét dr. Zimányi Árpád, az Eszterházy Károly Főiskola Nyelvészeti Tanszékének vezetője, a Gyakorlóiskola helyesírási versenyén. Külön öröm számunkra, hogy a pedagógus kollégák és a szülők is fontosnak tartják a magyar nyelv ápolását – tette hozzá.
A vetélkedő egyfajta előkészítője volt a közelgő Simonyi Zsigmond országos helyesírási versenynek, melyen az egri diákok rendszeresen képviselik városunkat.
A Gyakorlóiskola háziversenyén több mint 60 diák vett részt, akik három korcsoportban mérhették össze tudásukat. A versenyzők elsőként egy tollbamondási gyakorlatot teljesítettek, majd egy körülbelül 30 perces nyelvhelyességi tesztet oldottak meg. A versenyfeladatokat szakmai zsűri értékelte. Az eredményhirdetés előtt azonban egy játékos nyelvtanórán vehettek részt a versenyzők dr. Minya Károly, a Nyíregyházi Főiskola oktatójának vezetésével.

A helyesírási verseny helyezettjei:

9-10. évfolyamos kategória:

1. Székely Daniela 10/b
2. Lőrincz Angelika 10/a
3. Forgács Anna 10/d

7-8. évfolyamos kategória:

1. Dremmel Noémi 7/b
2. Komlósi Janka 7/b
3. Birincsik Zsófia 7/a

5-6. évfolyamos kategória:

1. Oszlánszky KArolina 6/c
2. Török Eszter 6/b
3. Gőz Johanna Dóra 6/b

különdíjasok:

Poczok Gabriella 7/a
Székely Daniela 10/b