Egerben a holland nagykövet

A Holland Nagykövetség kimutatása szerint Heves megyében közel 30 holland érdekeltségű cég működik. Az elmúlt héten Egerbe látogatott a Holland Királyság nagykövete, akit Habis László polgármester is fogadott.

Ünnepélyes keretek között adták át Eger legújabb kereskedelmi egységét a Bazilika szomszédságában. A holland érdekeltségű cég különleges kávékat és teákat kínál az érdeklődőknek. Az átadáson jelen volt a Holland Királyság nagykövete is, aki megnyitó beszédében elmondta, különleges szerepet tölt be Eger a magyarországi holland közösség életében. A nagykövetség munkatársait is meglepte, hogy milyen sok holland érdekeltségű cég, illetve vállalkozás működik a megyében.
– Másodszor vagyok Egerben. Bár ezek mindig villámlátogatások voltak, azonnal megfogott az a nyíltság, az együttműködés szelleme, amivel ebben a városban találkoztam. Azt hiszem ez a mai esemény is azt jelzi, hogy a hollandok valóban kedvelik ezt a várost. A számok is ezt mutatják: közel 30 holland érdekeltségű vállalkozásról tudunk a megyében – mondta a megnyitón Robert Milders, a Holland Királyság nagykövete.
A megnyitón elhangzott, ez a hely nem csak a kikapcsolódásé, a tervek szerint havonta lesznek itt üzleti találkozók, amelyre a régió holland befektetőit várják.