Veszélyes helyzet

Meghibásodott a Leányka és Mekcsey utcák találkozásánál található vasúti átjáró sorompója és lámpája ma reggel. Baleset nem történt, a MÁV tájékoztatása szerint egy villámcsapás okozta az üzemkimaradást, melyet két és fél óra alatt helyreállítottak.

Ezt a fotót egy menetrend szerinti autóbusz sofőrje készítette csütörtök reggel nem sokkal 7 óra után, a Leányka és Mekcsey utcák találkozásánál. A felvételen tisztán látszik, hogy a vonat érkezésekor nem működött sem a sorompó, sem a jelzőlámpa a vasúti átjáróban. A buszsofőr próbálta figyelmeztetni az oda érkező autósokat. Azt mondja: úgy tűnt, a mozdonyvezető is időben észlelte, hogy nem működnek a jelzések.
Megkerestük a vasúttársaságot is, akik azt a tájékoztatást adták, hogy időben tudomást szereztek a problémáról, a vasúti biztosítóberendezés meghibásodását egy hajnali villámcsapás okozta. A javítást azonnal megkezdték a MÁV szakemberei, mintegy két és fél óra alatt végeztek is vele. A meghibásodás ideje alatt minden érintett vonati személyzetet értesítettek, a mozdonyvezetők az ilyenkor maximálisan megengedett 15 km/órás sebességgel haladtak és figyelmeztető tülkölést alkalmaztak. A fénysorompó egy idő után fehérről sötétre váltott, ami a KRESZ szerint fokozott figyelemre inti a közlekedőket is.