Liga Kupa: Egri FC – Győri ETO FC 4-1

A labdarúgó Liga Kupa-negyeddöntő első mérkőzései közül Egerben igazi meglepetés született. Az NB I-es listavezető Győrt 4-1-re verte a házigazda együttes. Horváth Zoltán, csakúgy mint az Újpest ellen, most is három gólt szerzett. A visszavágó március 6-án lesz, Győrben.

A felkészülési mérkőzések után 2013 első tétmeccsén, a Liga Kupa negyeddöntő első találkozóján a Győr csapatát fogadta az Eger. A hazaiaknál megbízott edzőként Tóth Dénes klubmenedzser és Horváth Tamás utánpótlás szakágvezető ült a kispadra. A másik oldalon Pintér Attila az őszi kezdőcsapatából két játékost hozott el Egerbe, a cserék pedig az NB II-es csapatból kerültek ki.
Az első félidő 40. percéig nem sok dolguk akadt a kapusoknak. Ekkor Piller indításával Horváth lépett ki a győri védők közül, majd 7 méterről Molnár mellett perdített a hálóba, 1-0 az Egernek. Öt perccel később hasonló akció végén Balog ívelt jobbról a szabadon álló Horváthoz, aki félfordulattal, elvetődve már a második gólját lőtte. Fordulás után beszorította az Egert a Győr. A 63. percben a kapu előtti kavarodást kihasználva Takács Ákos lőtt a hosszú felsőbe, 2-1. A 74. percben Koós szöglete után a Farkasról felperdülő labdát Horváth előrevetődve fejelte a kapuba, 3-1. A 88. percben Takács már a második gólját szerezte. Egy szépséghibája azonban volt a dolognak, hogy mindezt a saját kapujába tette Koós szögletét követően, beállítva a 4-1-es végeredményt.
A meccs utáni sajtótájékoztatón Igor Nicsenko a győriek részről gratulált az egrieknek és mint mondta, győri szempontból eredményesebb visszavágót remél.
A csapat körüli egyéb dolgokról – világítás, hazai pálya, új szakvezetés, játékosok – még nem tudtak nyilatkozni. Az viszont biztos, hogy március 1-jén a DVTK ellen folytatódik a bajnokság, a Liga Kupa visszavágó pedig március 6-án lesz, Győrben.