Szemétszedés, takarítás, tereprendezés a Szalában

Három konténer szemetet szedtek össze a Szalában az ott élők. A tavalyi hét konténernyi hulladékhoz képest jelentős a csökkenés, a szervezők szerint ez azt mutatja, hogy jobban odafigyelnek a környezetükre az emberek. Ezzel párhuzamosan fogadóórát tartott a körzet képviselője. Sok probléma napvilágra került, panaszkodtak a lakók a kóbor kutyák, a kábelégetés miatt, beszámoltak betörésről. Csathó Csaba tanácsnok szeretné elérni, hogy itt is legyen körzeti megbízott, és hogy fizikai dolgozókat is alkalmazzon a város közmunkásként.

Évente kétszer is szerveznek tereprendezést, takarítást, szemétszedést a Szalában. Most közel száz gyerek és felnőtt tette rendbe a Rudivárat, az Árnyék- és Verőszalát, a Szalapartot. Kaszáltak, gereblyéztek, tisztították a patakot, ahol szükséges volt, mélyítették is a medrét.
A takarítást a Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesület szervezte. Az egyesület tavasszal alakult, programokat szerveznek, környezetvédelemmel foglalkoznak. A környéken olyan teret szeretnének kialakítani, ahol sportolni tudnának a fiatalok, körvonalazódik már egy barátságos focimeccs is az Árnyék- és a Verőszala között. A takarítással párhuzamosan a körzet képviselője, Csathó Csaba kihelyezett fogadóórát tartott. Ebben az évben járhatóvá tették, megjavították a Szala-lépcsőt. Sok gondot okoztak a kóbor kutyák, 15-20 kutyát fogtak be. Léptek a kábelégetés ügyében is.
Rablásról is beszámoltak a fogadóórán, sőt többen megkeresték azzal a képviselőt, hogy eladnák a házukat. A rendőrség rendszeresen járőrözik, a képviselő azért lobbizik, hogy itt is legyen körzeti megbízott.
Szeretné elérni azt is, hogy fizikai dolgozókat is alkalmazzanak közmunkásnak.
A képviselő szerint az lenne a cél, hogy a szemlélet, a magatartás változzon, és ne kerüljön szemét az utcára. Három konténernyi hulladékot szedtek össze. Amíg dolgoztak, már főtt az üstben az ebéd. A takarítást a képviselői keretéből finanszírozta Csathó Csaba.