Kiskert a társasházban élőknek

A panelban élők is termelhessenek maguknak vegyszermentes zöldségeket – ezen dolgoznak az egri kertbarátok. Az elképzelésük az, hogy a város tulajdonában álló, ma már parlagon heverő területeket a társasházak lakói használhassák, művelhessék. A kertbarátok még azt is vállalják, hogy megtanítják a jelentkezőket földet művelni, szerszámokat is adnak.

Ökológiai kertészkedés, vegyszermentes termelés – erre szeretné biztatni az Egri Kertbarátkör Egyesület azokat az egrieket, akik társasházban, panellakásban élnek.
Azt mondják: nem mindegy, hogy mi kerül a család asztalára. A városban van jó néhány olyan földterület, amelyet korábban – amíg a hétvégi telek divatban volt – béreltek, ma már viszont parlagon, elhanyagoltan hevernek. A társasházban élőknek szeretnének lehetőséget teremteni, hogy megtermeljék maguknak a szükséges zöldséget.
Nemcsak családok, közösségek is jelentkezhetnének területért, közösségi kiskertet is kialakítanának. A Kertbarátkör a szervezés elején tart. Azt mondják: az önkormányzat támogatja az ügyet, de az érdeklődés egyelőre csekély. Az Egri Kertbarátkör Egyesület segítséget is nyújt: megtanítják a jelentkezőket arra, hogyan műveljék a földet, még szerszámokat is tudnak adni.