Speciális Olimpia – egri érmek

A magyar speciális olimpikonok jól szerepeltek a szeptemberi Speciális Európa Játékokon. A 60 fős magyar válogatottban három egri is megmérettette magát úszásban, illetve tornában. Őket, a Biosziget lakóit köszöntötték.

Mandákné Rabóczki Erika, a Biosziget Lakóotthon vezetője a kis ünnepség előtt beszélt az értelmi fogyatékossággal élő sportolók idei kontinensviadaláról, a Belgiumban rendezett Speciális Európa Játékokról, amelyen 58 országból, 10 sportágban több mint 2000 sportoló vett részt. A 60 fős magyar csapatnak 3 egri is a tagja volt, akik még az Integra Agria SE-ben, Pohl Anette irányításával kezdtek el sportolni, majd a felkészülés végén az úszóknál Patkó Kata és Somogyiné Bozsó Ilona, míg a tornászoknál Alaxainé Deák Edina vitte tovább a munkát. Az úszó Horváth Krisztina 100 gyorson Európa legjobbja, míg 100 mellen 7. lett.
Fodor István a 4×25 méteres gyorsváltó tagjaként lett ezüstérmes, illetve egy-egy 7. és 8. helyezést ért el. Úszás mellett naponta több kilométert biciklizik.
A tornász Molnár Krisztina talajon ezüst-, míg összetettben bronzérmes volt és még háromszor a negyedik helyen végzett.
A három egri versenyzőt és a csapatvezető Alaxainé Deák Edinát Habis László polgármester köszöntötte, akitől emléklapot és kis ajándékot kaptak. A felkészülést a város és az Eger Termál is támogatta.