Városfejlesztés

A 2014-2020-as tervezési időszakra vonatkozó városfejlesztési programok előkészítésének újabb állomásához érkezett Eger. Az adat és információgyűjtés után a júniusi közgyűlés elfogadta a fejlesztési koncepciót.

A pályázat most a programalkotás fázisánál tart. A fejlesztési koncepcióban többek között az áll, hogy a város népesség megtartó képességét kell növelni, melynek alapvető feltétele, hogy legyenek munkahelyek Egerben.
Mint elhangzott, az élhető városhoz szorosan kapcsolódó elem a sportolási lehetőségek fejlesztése. Ebbe éppúgy beletartozik a lakóterületekhez kapcsolódó hobbisport, mint a professzionális verseny sport feltételeinek javítása. Itt például a Bárány uszoda környékének kiépítésével egy nemzeti úszó-vízilabda központ alakulhat ki. Mindennek az alapja a jó közlekedés, az autópálya kapcsolat megteremtése elsőrendű feladat, de ebben az intermodális csomópont is fontos elem.
A város úgy számol, hogy egy 20 milliárdos nagyságrendű fejlesztési programcsomag valósuljon meg.
A Stratégiai Munkacsoport ülésén nem csak az önkormányzat egyes irodáinak tagjai voltak jelen, hanem minden érintett szakterület, így a kamarák, a főiskola, civil szervezetek, egyházak képviselőit is bevonják a koncepció kialakításába.