„Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalkozások számára a konvergencia régióban”

A Heves Megyei Vízmű Zrt. a Szakmai, idegen nyelvi, kompetenciafejlesztő és informatikai képzések a Heves Megyei Vízmű Zrt-nél című projekt keretében 100 %-os mértékű, 57.377.022 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében, melyből képzési programok valósultak meg.

A projekt célja a gazdasági versenyképesség növelése volt a cég humánerőforrás fejlesztési tervén alapuló tervezett képzések megvalósításával. A projektben a cég munkavállalói közül több mint 200 fő vett részt és végezte el sikeresen a képzéseket. A munkavállalók közül többen több képzésen is részt vettek, így összesen több mint 400 képesítést szerezhettek meg a cég alkalmazottai. Kiemelt cél volt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának bővítése, ezért a Heves Megyei Vízmű Zrt. 86 fő hátrányos helyzetű munkavállalót vont be a képzésekbe.

1. Ahhoz, hogy a társaság továbbra is a jogszabályoknak és szakmai fejlesztési igényeknek megfelelő szintű szolgáltatást tudjon biztosítani fontos volt a szükséges szakmai ismeretek fejlesztése, a gyorsan fejlődő, bővülő tudásanyag elsajátítása.
Ennek érdekében összesen 10 féle OKJ-s képzés valósulhatott meg szakmai területen, a képzésben résztvevők száma összesen 224 fő volt.
2. Az ügyfélközpontú szolgáltatások fejlesztéséhez fontos volt a vezetési-szervezetfejlesztési, ügyfélkezelési ismeretek elsajátítása, amely több szinten és módszerrel valósult meg (Ügyfélszolgálati továbbképzés, Szervezetfejlesztés, Vezetőképzés, Ügyfélkapcsolati tréning). A vezetői-szervezetfejlesztési és ügyfélkapcsolati képzéseken 3 különböző szintű oktatáson a résztvevők száma összesen 158 fő volt.
3. Napjainkban elengedhetetlen a gyors felhasználói szintű informatikai tudás bővítése, folyamatos fejlesztése. Ezért informatikai továbbképzések keretein belül 2 képzésben vehettek részt munkavállalóink: táblázatkezelés és szövegszerkesztés, amelyeken 20 fő vett részt.
4. Fontos a nyelvtudás fejlesztése is, így Angol nyelvtanfolyam keretében 4 fő fejleszthette nyelvtudását.

A cég vezetése számára a projekt megvalósítása a munkaerő kapacitás továbbképzését, az érintett munkavállalók szakmai hozzáértésében, lojalitásában megerősödött humánerőforrás bázist és a piaci helyzet erősítését adta. A képzésekre rendelkezésre álló külső forrás lehetővé tette a cég vezetése számára, hogy pénzeszközeiket más, a cég fejlesztése szempontjából szintén fontos egyéb fejlesztendő területekre csoportosíthassa át.
A munkavállalók számára a szakmai, munkaszervezési, kommunikációs, vezetői, informatikai és nyelvi továbbképzések lehetőséget adtak a munkahelyek megtartására, ill. a munkahelyi és szakmai előrelépés lehetőségét biztosították, növelve ezáltal a privát és szociális biztonságukat. A projekt eredményeként megvalósult képzések következtében a szaktudással és képesítésekkel rendelkező, rugalmas munkaerőbázis hozzájárul a cég gazdasági növekedéséhez, versenyképességének javításához, mely a társaság hosszú távú stabilitását és növekedését biztosíthatja.

A pályázat azonosító száma: TÁMOP-2.1.3.C-12/1-2012-0006
A projekt megvalósítási helye:
3300 Eger, Hadnagy u. 2.