Szabó Róbert: Ne az íróasztal mellet dőljön el a megye sorsa!

Közel háromszázan vettek részt a megye járásközpontjaiban megtartott területfejlesztési fórumsorozaton. Kiemelt területfejlesztési feladat a versenyképes termékeket előállító helyi vállalkozások piacra segítése, a munkahelyteremtés, az alsóbb rendű, 4-5 számjegyű utak fejlesztése. Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke azt mondja: fontosnak tartják, hogy ne az íróasztal mellett dőljön el a megye sorsa, szóljanak bele a fejlesztésekbe azok, akik legjobban értenek hozzá: a vállalkozók, civilek, önkormányzatok.

Harmadik éve rendezi meg a megyei önkormányzat a Tervezés Hete elnevezésű területfejlesztési fórumsorozatot. Önkormányzatok, a gazdasági élet szereplői és civil szervezetek tehettek javaslatokat a készülő területfejlesztési programmal kapcsolatban. A program feladata, hogy a megye 2014 és 2020 közötti, idén elfogadott területfejlesztési koncepciójában megfogalmazott fejlesztési irányokhoz kapcsolódó konkrét intézkedéseket határozza meg.
A megye hét járásközpontjában tartottak fórumokat. A rendezvényeken több mint háromszázan vettek részt.
A megye ismertette, hogy hol tartanak a tervezésben, tájékoztatást adtak a forrásokról, beszéltek arról is, milyen területeket emeljenek ki. Az előadásokon szó esett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program legfőbb változásairól, a várható eljárásrendi változásokról. Több mint ötven javaslatot kaptak. Szinte minden fórumon felmerült az utak állapota. Szabó Róbert bejelentette: ha nem is olyan mértékben, mint szükség lenne, de a Heves megyének jutó forrásokból is tudnak 4 és 5 számjegyű utak felújítására pénzt fordítani. Az elnök azt mondja: fontos, hogy ne az íróasztal mellett dőljön el a megye sorsa.