Idegenforgalmi főszezon

A nyári szezon kezdetén a fogyasztóvédelmi ellenőrzések is elindultak. Hétfőtől kell fokozott jelenlétre számítaniuk a vállalkozásoknak, próbavásárlás formájában. A fogyasztóvédelem munkatársai fesztiválokon, turisztikai csomópontokon is ellenőriznek, de figyelik a vevők korrekt tájékoztatását, nyugta és számlaadást.

A héten megkezdte szokásos nyári ellenőrzés-sorozatát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az idegenforgalmi főszezon kezdetével. A fogyasztóvédelmi szakemberek nyár végéig próbavásárlások formájában igyekeznek védeni a vásárlók és a turisták érdekeit.
A nyári időszakban szokás szerint frekventált vendéglátóegységek, idegenforgalmi szolgáltatók kerülnek a középpontba. E mellett strandon, fesztiválon, kulturális rendezvényen is jelen lesznek a fogyasztóvédelem munkatársai. A szezonban figyelik az árak feltüntetésének korrektségét, a felszolgálási díj helyességét is. Ezen túl a megszokott nyugtaadási kötelezettséget, a vevők korrekt tájékoztatását is szem előtt tartja a hatóság.