Kevesebb betörés

Sorozatos betörésekről tettek panaszt a Hajdúhegyen élők még tavaly, akkor ötvenen írták alá az erről szóló petíciót. Ezt az egri rendőrkapitány is megkapta, most ő adott tájékoztatást a hajdúhegyieknek az azóta történt intézkedésekről, az egri közbiztonságról.

Sok a nyitott kapu a városrész családi házainál, ez is csalogathatja a betörőket – fogalmazott Orosz Ibolya önkormányzati képviselő. A lakossági fórumra sokan eljöttek, a városrészben ugyanis régen problémát jelent már a betöréses lopások száma.
Habis László polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat szorosan együttműködik a rendőrséggel és a polgárőrséggel is. A Felsővárosban és a Szalában végzett rehabilitáció mellett a város egész területén fontosnak tartja a közterületi kamerarendszer korszerűsítését, így a Hajdúhegyre is kerül majd egy. Bognár József egri rendőrkapitány hangsúlyozta, hogy 2013-ban egy polgárbarát rendőrség létrehozása volt a célkitűzés, ez érzése szerint megvalósult. Fokozták a közterületi jelenlétet, egyre több gyalogos rendőr lát el 24 órás szolgálatot Egerben. A Hajdúhegyen elmondása szerint a regisztrált bűncselekmények száma tavaly a felére csökkent 2012-höz képest és a lakásbetörések is megcsappantak a városrészben. Az idei évben már csak kettőt jegyzett az egri rendőrség.