Specialized Maraton Szilvásvárad

A szilvásváradi Specialized Maratonnal megkezdődött a Top Maraton sorozat. A férfiaknál hosszú távon a belga Cleppe nyert, a nők közép távú versenyén idén is Dósa Eszter volt a legjobb. Buruczki Szilárd középtávon indult, megnyerte a távot. A versenyen 1200-an indultak.

Tizenharmadszor rendezték meg a szilvásváradi hegyikerékpáros maratont a Szalajka-völgyben, a felújítás előtt álló lovasstadionban. A kétnapos rendezvény a gyerekeknek kiírt Titán kupával kezdődött. Ezen 5 és 13 év közötti gyerekek indulhattak. Nyolcvanan álltak rajthoz.
Másnap már a felnőttek versenyeztek.
A három távon, a 33, a 64 és a 107 kilométeren indulók külön rajtoltak. Legtöbben idén is a rövid távot választották. Rövidtávon végül Valter Attila, a Cube-Csömör, középtávon pedig Buruczki Szilárd, a Merida Maraton Team versenyzője volt a leggyorsabb. Ő 2:53:25 alatt tekerte le a 64 kilométert a Bükkben, Dósa Eszter egy új kerékpárral ugyanezt a távot 03:23:31 alatt tette meg.
A hosszú távot a belga becenevű Wouter Cleppe nyerte. 29 kategóriában hirdettek győzteseket.
Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke tavaly indult ezen a versenyen. Idén a kerékpározást kihagyta, de a rendezvényt nem. Azt mondta: sikerült bekerülni a támogatott sportágak közé, elindultak fölfelé.Az idő jó volt, a hagyományos eső nem maradt el, de most csak szolidan, néha csepegett. A szilvásváradi Specialized Maratonnal elkezdődött a négy legnagyobb magyarországi maratont tömörítő Top Maraton sorozat.