Gondot okozott a csapadék

Vámosgyörkön szombaton, Egerben vasárnap adott több munkát a tűzoltóknak az eső. Fél óra alatt közel 60 milliméter csapadék hullott Vámosgyörkön. Egerben víz állt a Rákóczi úton, ott az eső mellett még csőtörés is volt. Vasárnap jég is esett.

Öt óra körül érte el szombaton a vihar Vámosgyörköt. A lezúdult víz négy utcában veszélyeztette a kerteket, udvarokat. Fél óra alatt 57 mm csapadék hullott le.A tűzoltók még este is több helyen szivattyúztak.A polgármester nem tudott olyan esetről, hogy lakóépületbe is bement volna a víz. A falu egy pontján ezzel egy időben jégeső is volt.
Sár- és vízátfolyás miatt szombaton lezárták a 25-ös utat Eger és Kerecsend között. Az út menti árkot munkagéppel takarították, hogy a víz le tudjon folyni. Vasárnap egy motorkerékpáros ütközött személyautóval Kápolnán. A motorost mentőhelikopterrel szállították kórházba, később belehalt a sérüléseibe. Egerben vasárnap több utcában okozott gondot a csapadék. A Rákóczi úton csőtörés is súlyosbította a helyzetet. Vasárnap kora délután Eger fölé érkezett a vihar, villámlás és dörgés kísérte. A belvárosban borsó nagyságú jégdarabokat is hozott a vihar.