Ismét a Kakukk!

Az elmúlt évhez hasonlóan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kakukktojás elnevezésű csapata érdemelte ki a zsűri döntésének köszönhetően az év legjobb pneumobilja címet a sűrített levegővel hajtott járművek egri nemzetközi versenyén. A résztvevők létszáma ismét csúcsot döntött: a 43 egyetem és főiskola között először voltak észt indulók.

Az előzetes nevezők száma is jelezte, hogy idén is részvételi csúcs lesz. Zalaegerszegről, a romániai Bacau-ból, valamint az észtországi Tartuból először jöttek csapatok, ráadásul az észtek hatodik országként csatlakoztak a sűrített levegővel hajtott járművek versenyéhez.
A tapasztalat, a rutin sokat számít, ezt bizonyították az egyes versenyszámok eredményei is.
A távolsági futamot 7776 méterrel a Debreceni Főnix nyerte. Az ügyességi versenyszámot az eső és a csúszós pálya miatt megváltoztatták, de a képek tanúsága szerint kellett is, mert a hídnál sokat bizonytalankodtak a járművek és vezetőik. Ebben a futamban a tavalyi győztes fővárosi Kakaukktojás lett a legjobb, mint ahogy a gyorsulási versenyben is. A konstrukció eredetisége kategóriát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszakik Pneumobil Team-je nyerte. Az év pneumobilja címet a négy kategória közül kettőben győzedelmeskedő Kakukktojás csapata érdemelte ki, ugyanúgy, mint az elmúlt évben.
A szeniorok versenyét a szegedi MKLaren nyerte. A telemetria kategóriában a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 4GoTeam csapata lett a legjobb.
Az egyes kategóriák győztesei idén is külföldi jutalomutat nyertek, a helyezettek és a további különdíjasok pedig értékes tárgyjutalmat vehettek át.