Tigris verte Betyárok

Tigris verte Betyárok – nincs ebben semmi képzavar, ugyanis ökölvívásról van szó. A régiós válogatottak mérkőzésén az Északi Tigrisek 22-8-ra győztek a Dél-Alföldi Betyárok ellen. Az egri régióközpontban rendezett eseményen a 15 régiós válogatott közül heten az Egri Városi Sportiskolából kerültek ki.

Igazi ökölvívó szombatot rendeztek az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztályának tagjai. Délelőtt a szokásos régiós pofonparti, amit délután régiók közötti csapattalálkozó követett, egészen pontosan Északi Tigrisek – Dél-Alföldi Betyárok összecsapás.
A megegyezés szerint 15 pár mérkőzött meg egymással. A bemutatás után a ringben köszöntötték Vitányi Antalt, korábbi egri vezetőedzőt, majd sorra jöttek a mérkőzések. Serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt korcsoportban láthattak komoly összecsapásokat az érdeklődők. A 15 párban a mindig a kék sarokban küzdő Északi Tigrisek között 7 egri kapott bizonyítási lehetőséget.
A Tigrisek közül az egri Berecz Lionel győzött, Nedró Balázs viszont elveszítette mérkőzését. Nagy Ferenc pontozással kapott ki Kovács Gábortól, Szakálos Tamás viszont verte ellenfelét.
Az ifjúsági olimpikon, korosztályos vb ötödik Könnyű Richárd ellenfele két menetig bírta, utána röpült a törülköző. A lányoknál 60 kg-ban Csombor Vivien végig irányítva a mérkőzést egyhangú pontozással nyerte a Kovács Anett elleni találkozót. Oláh Eszter a hajrában tudott erősíteni, 2-1-el őt hozták ki győztesnek a többszörös bajnok Nagy Bianka ellen.
A 15 mérkőzésből 11-t az Északi Tigrisek nyertek, vagyis összesítésben 22-8-ra nyert a hazai, észak-magyarországi válogatott.
Az Északi Régió válogatottja eddig Losoncon döntetlent ért el, az Észak-Dunántúliaktól 16-12-re kikaptak, majd a Dél-Dunántúliakat 14-10-re verték.