I. Májusfa-futás

Az Eged Futó Klub a 2012-ben indított Eged-hegyi terepfutás után most újabb versennyel bővítette a saját események palettáját, újabb korosztályoknak nyújtva ezzel sportolási lehetőséget. Az I. Májusfa-futáson több korosztályban hirdettek győztest. A legtöbben az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskolából álltak rajthoz.

Ma már nem elég, mondjuk egy futóversenyt rendezni. Kell a kísérőrendezvény is. Az Eged Futó Klub I. Májusfa-futása is több volt egy mezei futó versenynél. A Főiskola, a Heves Megyei Iparkamara, vagy éppen az Egri Spartacus tájfutóinak különböző bemutatói a verseny előtt és közben is igen népszerűek voltak. Már a rajtoltatás is, dr. Vida Józseftől a Varázstoronybeli kísérleteket idézte.
A pályát a repülőtér és a szőlők mellett jelölték ki. A II. korcsoportnak 1500 métert, vagyis diákolimpiai távot kellett teljesíteni. A lányoknál Kapás Janka révén hunyadis elsőség született. Jankának nem ez volt az első versenye.
Pásztor Flóra az EKF Gyakorlóból lett a második, Sipos Lilla az Egri Keményből pedig a harmadik.
A fiúknál ugyanebben a korosztályban az Egri Kemény tanulói vitték a prímet. A diákolimpiai bajnokok és helyezettek egymás között döntötték el a végső sorrendet. A 4/b legjobbjai között a hajrá döntött. Szöllősy Áron lett a győztes, megelőzve Juhász Ádámot és Forgács Richárdot.
A legnagyobb létszámban, 35-en az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskolából álltak rajthoz, amiért az iskola különdíjban részesült. Az Eged Futó Klub következő nagy rendezvénye a felnőtteknek kiírt 3. Eged hegyi terepfutóverseny lesz június 1-jén.