Lengyel államfő a lengyel cégnél

A kétnapos, hivatalos látogatásra érkező lengyel államfő, Bronisław Komorowski az egerszalóki, lengyel érdekeltségű Bella Hungáriánál kezdte egri programját. A Lengyel Köztársaság elnöke azt mondta: örül, hogy nemcsak barátság, hanem gazdasági együttműködés is van a két ország között. A lengyel gazdaság fejlődik – emelte ki -, a cégek globális sikereket érnek el.

Az egerszalóki Bella Hungáriát is meglátogatta a lengyel köztársasági elnök, Bronisław Komorowski. A cég ugyanis 1996 óta látja el a lengyel érdekeltségű TZMO-cégcsoport magyarországi kereskedelmi képviseletét.Magyarul is köszöntötte a cég dolgozóit és vendégeit az elnök. Piotr Pekowski ügyvezető bemutatta a világpiacon jelen lévő lengyel céget. 7300 alkalmazottuk van, tizenhét országban vannak jelen, a világ lakosságának egyharmadát látják el termékeikkel. Rájöttek arra: bár a lengyel nagy piac, ahhoz, hogy fejlődhessenek, muszáj más országok felé is nyitni. A Bella Hungária a TZMO első külföldi befektetése, így innen származik a legtöbb tapasztalat.
– Azt fedeztük fel: az adott helyen, az adott országban meg kell barátkozni a helybéliekkel, barátaikká kell válnunk. Függetlenül attól, hogy hol vagyunk: Magyarországon, Oroszországban, vagy Franciaországban. Nemcsak barátkozni kell, helybélivé kell válnunk – mondta Piotr Pekowski ügyvezető.
Bronislaw Komorowski elnök azt mondta: örül, hogy nemcsak barátság, hanem gazdasági együttműködés is van a két ország között. A lengyel gazdaság fejlődik, a cégek globális üzleti sikereket érnek el – emelte ki az államfő. Itt, Eger környékén többnyire a bor miatt járt eddig, de látja, hogy van más ok is, amiért érdemes ide eljönni.