Bábszínházi világnap

Március 21-én hazai és határon túli bábszínházak, független társulatok ünnepelték a bábszínházi világnapot. Egerben a Harlekin Bábszínház a Fenn és lenn, avagy cirkusz minden című előadásával köszöntötte az ünnepet.

Több, mint húsz településen mintegy negyven résztvevő, köztük bábszínházak, független társulatok, oktatási intézmények, szakmai szervezetek ünnepelték március 21-én a bábszínházi világnapot. A magyar nyelvű bábosok első alkalommal, hagyományteremtő módon, itthon és a határon túl ünnepeltek azért, hogy felhívják a figyelmet a magyar nyelvű bábművészetre, annak sokszínűségére. Egerben a Harlekin Bábszínház csatlakozott az ünnephez. Habis László polgármester köszöntőjében kiemelte: kiváló társulat dolgozik Egerben, gazdag repertoárral. Éry-Kovács András, a bábszínház igazgatója egy felhívást tett közé ezen a napon, melyben arra hívja fel a figyelmet, hogy ez a műfaj nagyon sokszínű és sokrétű, ugyanúgy szól a kisgyerekekhez, mint a középiskolai vagy főiskolai korosztályhoz.
A Harlekin Bábszínház a Fenn és lenn, avagy cirkusz minden című előadásával ünnepelt, a darabot Szőke Andrea meséjéből Éry-Kovács András és Fekete Dávid vitte színpadra.