Jégen és havon

A fedett jégpályát eddig több mint 13 ezren keresték fel másfél hónap alatt. A hetedik városi síbajnokságra, ami ismét Szlovákiában, március 1-jén lesz, február 15-ig lehet jelentkezni.

Az eddigi furcsa, hó nélküli és az átlagosnál is melegebb tél ellenére a téli jeges és havas sportok egri kedvelőinek koránt sem számít holtszezonnak ez az időszak. A Bem tábornok utcában idén már sátorborítást kapott a műjégpálya, így a korcsolyázókat nem zavarja a szokatlanul meleg időjárás. Mint azt Bodnár Gábor, az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének igazgatója elmondta, a november 22-i nyitás óta 13 415-en váltottak jegyet, miközben egyre több iskola és óvoda építi be a testnevelés tantervbe a korcsolyázást. Február 28-ig tervezik az üzemeltetést, de az időjárás függvényében akár márciusban is lesz mód korcsolyázni.
A tömegsport mellett szükség van példaképekre is. A téli sportoknál maradva, Habis László polgármester elmondta, a snowboardos Gyarmati Anna és a sífutó Simon Ágnes felkészülését összesen 1,5 millió forinttal támogatja a város.
Rázsi Botond alpolgármester és Petrovai József testnevelő a hetedik városi síbajnokság előkészületeiről tájékoztatott. A helyszín ismét a szlovákiai Zsgyár lesz február 28-án, március 1-jén és 2-án. Maga a verseny március 1-jén, szombaton lesz 10 órától. A támogatóknak köszönhetően a költségek az elmúlt évhez képest minimális mértékben emelkedtek. Tavaly 400 egri résztvevő közül 250-en síeltek a zsgyári pályán. Idén 500 férőhelyet foglaltak le az egrieknek. Jelentkezni február 15-ig lehet. További információs és jelentkezés a Maklári u. 107. alatt .