Szakmai díjak a Noszvaj környéki szállodának

Az elmúlt három héten három díjat is kapott a Noszvaj környéki Oxigén Hotel. A magyar ingatlanfejlesztési nívódíj mellett nemzetközi elismerést is odaítéltek nekik: övék lett a legszebb új építésű hotel, a vendégek szavazatai alapján pedig a harmadik lett a szálloda. Ezt ünnepelték szakmai előadásokkal. Itt elhangzott: ismét nőtt a vendégéjszakák száma és a szállásdíj-bevétel, idén az első kilenc hónapban 18 millió vendégéjszakát töltött el 7 millió vendég hazánkban. Turisztikai szempontból az egyik legjobban teljesítő régió az észak-magyarországi.

A szálloda tavaly szeptemberben nyitott, a Széchenyi Terv pályázatán is nyertek támogatást az újjáépítésre. Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő azt mondja: a minőségi munka elnyerte méltó elismerését. Kiemelte: a 2007 és 2013 közötti uniós ciklusban turisztikai fejlesztésekre 291 milliárd forint jutott Magyarországon, Heves megyébe 24 milliárd került. Cél, hogy a következő tervezési ciklusban a támogatások elosztásának Heves megye nyertese legyen – fogalmazott a képviselő.
A Noszvaj környéki szálloda pár hét alatt három elismerést is kapott. Kettő a belsőépítészeti kialakítást díjazza, a harmadikat pedig a vendégektől kapták.
A legszebb új építésű hotel nemzetközi díjat a környezet, a konstrukció, a dizájn, az internetes megjelenés alapján ítélik oda. De nézik azt is, mit tettek a környezet megóvásáért. Itt egy kastélyt keltettek életre, és megjelenik a modern keleti belsőépítészet is.
A válság mélypontja óta ismét ismét nőtt vendégéjszakák száma és a szállásdíj-bevétel – mondta Fodor Olivér, a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője. 2013 első kilenc hónapjában 18 millió éjszakát töltött el Magyarország szállásain csaknem 7 millió vendég. Az osztályvezető kiemelte: Észak-Magyarország az egyik legjobban teljesítő régió, a növekedés itt az országos átlag duplája.