Rekortán pálya

Hamarosan elkészül a Felsővárosi Sporttelepen, a füves pálya körül az új, kétsávos rekortán futópálya. Ezt délelőttönként a környék alap- és középfokú oktatási intézményben tanulók majd éppúgy használhatják, mint az itt lakók.

Október elején a Felsővárosi Sporttelepre kilátogatók már láthatták, hogy valami készül a füves pálya körül. Akkor kiszedték a földet, úgy mintha egy út készülne itt. Az is lesz, egészen pontosan egy kétsávos rekortán, vagyis öntött gumi burkolatú futópálya. Az elmúlt hónapban körben elkészült a futópálya betonalapja, az első gumiréteget már fel is vitték rá. Erre jön a felső, vörös színű záróréteg.
Martonné Adler Ildikó, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a létesítmény fenntartó Egri Városi Sportiskolával egy régi közös álom vált valóra azzal, hogy itt, a Felsővárosban egy ilyen pálya létesül. Az idén a költségvetésből sikerült erre a megfelelő összeget elkülöníteni. A beruházás várhatóan a jövő héten zárul, amikor birtokba vehetik az egriek az új futópályát.