Államtitkár az okmányirodában

Jó úton halad a közigazgatás átalakítása, a rendszer jól működik, az ügyintézés körülményei, színvonala megfelelő – jelentette ki Dr. Szabó Erika területi közigazgatásáért felelős államtitkár az egri okmányirodában tett látogatását követően. A cél, hogy egyablakos ügyintézési rendszert alakítsanak ki, ahol mintegy kétezerféle ügyben kapnak majd segítséget az állam polgárai.

Az államtitkár asszony az ügyintézés valamennyi területét végigjárta, az ügyfelek jelzéseiről, a munkatársak felkészültségéről kérdezte az okmányiroda dolgozóit. Ennek kapcsán úgy fogalmazott: jó körülményekkel találkozott Egerben.
Az ügyfelek nagyon kedvezően fogadják a hosszabb nyitvatartást, hogy reggel nyolctól este nyolcig nyitva van az okmányiroda, sokan azonban még nem ismerik az új rendszert.
Jelenleg a kormányablakoknál 150-féle ügyben lehet eljárni, a cél, hogy valamennyi ügytípus esetén egy helyen lehessen intézkedni. Ehhez azonban komoly informatikai fejlesztésre van szükség és a személyi állomány folyamatos képzésére. Várhatóan egy-két év múlva zárulhat le ez a folyamat.