Gyakornoki program és szolgáltatások

Munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújt, valamint egy kiterjedt gyakornoki programot is elindít az Eger Térsége Fejlesztési Egyesület. Most az igényfelmérésnél tartanak. A programhoz a főiskola, tíz önkormányzat, hivatalok és gazdasági társaságok csatlakoztak. Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona a projektnyitón azt mondta: szeretnék elérni, hogy a hallgatók a városban és a környéken találjanak munkát, itt kamatoztassák a főiskolán megszerzett tudásukat.

Egy éven keresztül támogatja a munkatapasztalat megszerzését az Eger Térsége Fejlesztési Egyesület, emellett információt nyújtanak munkáltatóknak és munkát keresőknek, foglalkoztatási tanácsokat adnak, pályaorientáció és igényfeltáró csoportos foglalkozásokat szerveznek.
A gyakornoki programban a főiskola mellett tíz önkormányzat, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok, a Kormányhivatal, a Megyei Önkormányzat és a Bükki Nemzeti Park vesz részt. A programra közel 8 millió forintot nyertek pályázaton.
Dr. Liptai Kálmán, az EKF rektora úgy fogalmazott: azt szeretnék minden területen elérni, hogy a főiskola, a város és a régió együtt dolgozzon. Herman István, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt: a megyei fejlesztési koncepció elkészült, a társadalmasítása is megtörtént, az országos koncepció elfogadására várnak. Nem először dolgozik együtt a főiskola és az Eger Térsége Fejlesztési Egyesület – emelte ki dr. Pajtókné dr. Tari Ilona oktatási rektorhelyettes. Abban segítik a hallgatókat, hogy itt, a városban vagy a környéken tudjanak elhelyezkedni, és itt kamatoztassák a főiskolán megszerzett tudásukat.