EGER MÉLTÓ FŐHELYSZÍN VOLT: 14.000 EMBER A VÁRBAN

Eger a hétvégén egész Magyarországnak megmutatta értékeit, színeit. Megmutatta azt is, milyen festői szépségű, csodálatos, megújuló város a miénk, és milyen remek rendezvényhelyszínek vannak az Egri Várban. A közmédia tele volt a városunkról szóló anyagokkal. Ott voltunk a rádiós hírekben, az M1, a Duna Televízió és a Duna World pedig a két nap alatt tíz alkalommal jelentkezett élőben az Egri Várból. Emellett számos ismétlést láthattunk a késő esti órákban is.

Fő helyszínként Egerben indult a 20 órás műsorfolyam, és Eger ott volt a záró képek között is. Meggyőződésünk, hogy Magyarország e hétvége után egy kicsit még jobban szereti Egert, mint eddig!
A két napon csaknem 14.000 látogató volt a Várban, a Dobó téri performanszon, és az utána következő eskütételen megközelítőleg kétezer egri diák vett részt!

Mint az MTVA helyi stábjának vezetői elmondták: szívükbe zárták a városunkat, és Egert a legjobb rendezvényhelyszínnek tartották. Szavaikat alátámasztja az is, hogy az eredetileg tervezett, napi négy élő bejelentkezés helyett az Egri Vár történései mindkét napon ötször voltak láthatók a közszolgálati médiumokban.
Úgy látjuk, hogy a sikeres közmédiás bemutatkozáshoz, az elismerő szakmai vélemény kivívásához, és ahhoz, hogy a plusz kapcsolásokra Egernek egyáltalán lehetősége legyen, a sok-sok befektetett energia és lelkesedés mellett szükség volt arra is, hogy a tervezett programot több ízben (akár utolsó pillanatban is) módosítsuk.
Szombaton és vasárnap az MTVA kiemelt partnere volt Eger, mindenben „kiszolgáltuk” a televíziót, és a színpadi eseményeket alárendeltük az élő bejelentkezéseknek. Éppen azért tettük ezt, hogy Eger városából a lehető legjobbat, legtöbbet, legkedvesebbet mutathassuk meg az országnak, és – a Duna World élő adásának, valamint esti ismétléseinek köszönhetően – a világnak. Az MTVA stábja azért dolgozott Egerben két napig, hogy ország/világszerte közvetítse a nálunk zajló eseményeket, újból elvigye Eger üzenetét Magyarországnak. Ez a velük való együttműködés nagyon sikeres volt, és ha a városmarketing célokat tekintjük, elmondhatjuk, hogy városunk ilyen intenzív közmédiás jelenléte a szervezésre fordított összeg sokszorosát érte.

Valóban nagy szükség volt ezen a szép hétvégén a Dobó István Vármúzeum munkatársai, a performanszban és eskütételben résztvevő fiatalok, az Egri Vitézlő Oskola, a színpadra lépő művészek, és az érdeklődő közönség rugalmasságára is. Örömünkre szolgált, hogy – a számos programváltozással együtt – a legtöbb esetben megértéssel, mosolygó arcokkal találkoztunk, amiért hálásak vagyunk. Köszönjük ezeket a jelzéseket, hiszen nem önmagunkért, hanem Egerért, a város országos sikeréért dolgoztunk! Aki velünk volt mindkét napon Eger Várában, nem maradt le semmiről, hanem élményekkel gazdagodva tért haza.

Büszkék vagyunk arra, hogy megmutathattuk: Eger egy kis Magyarország, hiszen nálunk minden együtt megtalálható, amiért jó a mi hazánkban élni. Programjaink családias légkörével felvillanthattuk egy kicsit azt is, hogy Egerben minden magyar ember bátran otthon érezheti magát. Szerepelt a sorban rekord, bátorság, összefogás, fejet hajtottunk a várvédő hősök és Gárdonyi Géza előtt. Legalább kétezren mondtuk Dobó kapitány után az Egri csillagokban szereplő, csodálatos eskü szövegét, és megszólaltattuk mind a 21 hivatalos Egri csillagok-fordítást. Megidéztük a szüret hangulatát, és aki a Várban járt, láthatta, hallhatta, milyen sokoldalú művészek kötődnek Egerhez és rajonganak – velünk együtt – ezért a városért.

Számunkra ez a lényeg, ezért dolgoztunk és dolgozunk a továbbiakban is, amennyiben ilyen feladatot kapunk. Köszönet mindenkinek, aki részt vett az összefogásban, ötleteivel, munkájával, önkéntes, önzetlen segítségével, rugalmasságával segítette Eger bemutatkozásának sikerét!

Az „Itthon vagy! Magyarország, Szeretlek!”
egri programjainak szervezőcsapata