KRESZ-FESZT a gyerekekért

KRESZ-FESZT címmel szerveztek programot országszerte a rendőrök óvodás és kisiskolás gyerekek számára, ahol játszva tanulhatták meg a biztonságos közlekedés szabályait. Egerben, a Tittel Pál utcai közlekedési játszótéren háromszáz gyereket vártak elméleti és gyakorlati feladatokkal.

A biztonságos közlekedésre, a közlekedésben előforduló veszélyhelyetekre hívták fel óvodás és kisiskolás gyerekek figyelmét a rendőrök a Tittel Pál utcában kialakított közlekedési játszótéren. „Az iskola rendőre” programon belül az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága első alkalommal szervezte meg a KRESZ-FESZT elnevezésű rendezvényt, mellyel a gyerekek biztonságos közlekedését szeretnék segíteni.
Nemcsak az alapvető szabályok betartására hívták fel a figyelmet a rendőrök, hanem az őszi időjárás miatt megváltozott látási viszonyokra, a nedves utak veszélyeire is. A gyerek egy csoportja a gyalogos,mások a kerékpáros közlekedést gyakorolták a játszótéren. A résztvevő gyerekek közül sokan közlekednek naponta kerékpárral.
A programon a gyalogos közlekedés szabályaira is felhívták a figyelmet.
Az „iskola rendőre” program tanévkezdeti kampányának záróeseményén öt intézményből mintegy hatszáz gyereket vártak a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.