Könyvek ajándékba

A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnek háromszázezer, két gyermekvédelmi intézetnek összesen négyszázezer forint értékben ajándékozott könyveket a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár. Az adománynak köszönhetően főképp ismeretterjesztő kiadványokkal, szórakoztató könyvekkel és mesekönyvekkel bővült a támogatott intézmények könyvállománya.

A kultúra terjesztését segítette az a pályázat, melyen hétszázezer forintot nyert a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár. Az összegből három intézmény könyvállományát bővítették.
A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben elsősorban szórakoztató irodalomra, nyelvkönyvekre, számítástechnikai könyvekre van igény. A könyvek útmutatást is adhatnak a fogvatartottak számára.
A gyermekvédelmi intézeteknek nagy segítséget nyújt a könyvtár ajándéka, hiszen új könyveket nem tudnak megvásárolni. A Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ az otthonaiban elhelyezett gyerekeknek elsősorban mesekönyveket, ismeretterjesztő, fejlesztő kiadványokat igényelt.
A mónosbéli intézményben jelenleg ötven gyereke él, a kapott könyvek a közeljövőben nyíló új könyvtárban kapnak majd helyet.
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár negyedik alkalommal támogatta a büntetés-végrehajtási intézetet, a gyermekvédelmi központoknak először ajándékozott könyveket.