Új korszak – országjáró körúton Bajnai Gordon

Garanciákat adnak arra, hogy 2014-ben egy új korszak kezdődik, helyreállítják a politika becsületét, visszahozzák a szakértelmet és a hosszú távú gondolkodást – ezt Bajnai Gordon, az Együtt-PM társelnöke mondta országjáró körútjának egri állomásán. Bejelentette azt is: a hátrányos térségek felzárkóztatására készülnek; ebbe beletartozik a munkahelyteremtés, az oktatás, az infrastruktúra fejlesztése. A fórumon Juhász Péter, az Együtt – PM társelnöke arra kérte az embereket: terjesszék, hogy az Orbán-kormány leváltható.

Országjáró körúton van az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért választási szövetség. Bajnai Gordon az Eszterházy téren találkozott először az Együtt- PM pultjánál az aktivistákkal és az egriekkel. Itt támogatói aláírásokat gyűjtöttek, azokat várták, akik egyetértenek a mozgalom célkitűzéseivel.
A SZETÁ-val, a Hét falu – egy hálózat projekttel is ismerkedett az Együtt – PM Szövetség vezetője. Bajnai Gordon azt mondta: arra volt kíváncsi, mit tesznek a szegénység csökkentéséért a környéken. Sokat dolgozott azon, hogy Magyarország leghátrányosabb térségei felzárkózzanak. Erre százmilliárdot költöttek uniós forrásból. 2010 óta ezek a programok megálltak – mondja. A Jó kormányzás programban a felzárkóztatás ismét kiemelt szerepet kap, háromszázmilliárdot fordítanának felzárkóztatásra, arra, hogy elkerüljék a szociális katasztrófát.
A meghirdetett lakossági fórum helyszíne előtt tüntetők várták „Soha többé bankárkormányt!” és maffiabaloldal táblákkal. Bajnai Gordon szerint munkahelyteremtésre van szükség, a közösségi közlekedés újjászervezésére. Új telepes programot hirdetnek: a diplomás fiatalokat támogatnák, ha visszatérnek a hátrányos térségbe. Oktatási programjukkal azt célozzák meg, hogy minden diák használható tudással jöjjön ki az iskolából, ehhez viszont rendezni kell a pedagógusok helyzetét és bérét. Normális, élhető, gyarapodó, biztonságos országot szeretnének – fogalmazott Bajnai Gordon. Most azt látják sürgős feladatnak, hogy mindenhol elmondják: korszakváltásra van szükség, le kell zárni ezt a kártékony időszakot, Orbán Viktor és Simicska országlását, mert ez kivezeti Magyarországot az unióból. Scheiring Gábor, a PM politikusa szerint az embereket egymás ellen fordítják, megfélemlítik, ennek ellenszere a párbeszéd, az együttműködés. Most olyan együttműködés született, amely biztosan el fogja zavarni Orbán Viktort – mondta. Juhász Péter, az Együtt – PM társelnöke arra kérte az embereket: terjesszék, hogy az Orbán-kormány leváltható.