Születés hete

Május első vasárnapján kezdődnek az országszerte megrendezett Születés hete szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvény egri programjai. A kórház, a védőnői szolgálat szakemberei és különböző civil szervezetek várják az érdeklődőket, akik információkat kaphatnak többek között a családtervezésről, szülővé válásról, várandósságról, a szoptatásról, az alternatív gyógymódokról is.

Az Összhang Közhasznú Egyesület negyedik alkalommal csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz, ezúttal is az “optimális életkezdet” jegyében szervezik a programokat. A május 5-e és 12-e között zajló Születés hete rendezvény programjai a babaváró és a már gyermeküket nevelő szülőknek nyújtanak információkat, illetve bemutatja azokat a szervezeteket, szakembereket, akik ezekben a témákban segíteni tudnak.
Az egri rendezvény kirándulással kezdődik, a Bükkben lévő Bábafához szerveznek gyalogtúrát. A további programokon a kórház, a védőnői szolgálat mellett többek között civil szervezetek, hordozást oktató szakemberek, baba-mama klubok várják a látogatókat. A több helyszínen zajló egyhetes rendezvényen információkat kaphatnak az érdeklődők például a párkapcsolat, a szexualitás, a családtervezés, a szülővé válás, a várandósság, a szoptatás, a csecsemőgondozás, témakörében. Idén is várja a szülés előtt álló párokat a nyitott szülőszoba: a Markhot Ferenc Kórház Szülészeti Osztályán a családok, kismamák megismerhetik többek között a szülés-születés alternatív lehetőségeit, valamint az anyatejes táplálás előnyeit. A rendezvény fő támogatója a Heves Megyei Önkormányzat.