Magyarország jó hírét viszik

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében április 5-e és 10-e között öt fős észt televíziós forgatócsoport érkezett Magyarországra, hogy egy körutazás formájában ismerkedjen meg hazánk látnivalóival. A stáb forgatott többek között Budapesten, Hévízen, Egerben és Noszvajon is.

Az észt állami televízió szombat esténként fő műsoridőben útifilm-sorozatot sugároz „Utazz velem” címmel, amely egy-egy ország érdekesebb látnivalóját, kulturális eseményét mutatja be könnyed stílusban. A műsor az egyik legkedveltebb utazási magazin Észtországban. A sorozat túl van a 100. adásán, nézettsége igen magas. A magazin készítői először jártak Magyarországon, Budapest mellett felkeresték a tihanyi apátságot, a badacsonyi borvidéket, jártak Hévízen, Egerben és környékén.
A forgatócsoport Noszvajra is ellátogatott. A gazdaházban megkóstolták a kemencében sült híres szilvalekváros buktát, felkeresték a barlanglakások helyén működő alkotótelepet és az észt Antik Anti díszműkovács műhelyét, aki 15 éve él Noszvajon.
A turisztikai szakemberek reményei szerint a hazánkról forgatott film hatására kedvelt úti cél lesz Magyarország az észtek számára.