Mérnök színház

A Szakmák színháza után ezúttal a Mérnök színház című darabbal várta a diákokat a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A középiskolásokat megcélzó előadást a szombathelyi Weöres Sándor Színház mutatta be Jordán Tamás rendezésében. A darab elsődleges célja: egy magyar fejlesztésen keresztül felkelteni a diákok érdeklődését a mérnöki szakmák iránt.

Tréfás videobejátszásokkal próbálta többek között a középiskolások számára vonzóvá tenni a mérnöki szakmát a szombathelyi Weöres Sándor Színház. A darabban a történet főhőse, a mérnöknek tanuló Jancsi és Merlin varázsló együtt terelgetik a mérnöki pályák felé társaikat, majd egy magyar innováción, a Moveo összecsukható elektromos robogón keresztül keltik fel érdeklődésüket a pálya iránt. az Az előadás megálmodói azt hirdetik, hogy műszaki értelmiség nélkül nincs fejlődés. Nem egy konkrét szakterületet akar vonzóvá tenni a darab: a valóságshowk és tömegdiplomák helyett a valóban hasznos, gondolkodó, kreatív ember világát teszi követendővé.
Az előadást a Szakmák színházában már megismert eszközökkel tették látványossá az alkotók, ilyen például a vetítővászon alkalmazása, melynek segítségével a vetített tér és a valós tér között kapcsolat van.
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a megyéből több mint 800 gyerek nézheti meg az előadást.
A darabot az egri helyszín után Gyöngyösön mutatja be a szombathelyi színház társulata.