Kardiológiai konferencia

Billentyűbetegségekről, a táplálkozás és a szívbetegségek kapcsolatáról, különféle népszerű diéták egészségre gyakorolt hatásairól, kávé és egészség kapcsolatáról tartottak előadást többek között a IV. Egri Kardiológiai Napok konferencia résztvevői. A kongresszuson közel háromszáz kardiológus, belgyógyász, alapellátásban dolgozó orvos vett részt.

A szív-és érrendszeri betegségek Magyarországon még mindig vezető haláloknak számítanak, épp ezért az Egri Kardiológiai Napok konferencia résztvevői nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre. Prevenciótól az akkut ellátásig több témakörben tartanak előadást az ország több részéről érkező szakemberek. Az idén negyedik alkalommal megrendezett kongresszus többek között a billentyűbetegségekre fektette a hangsúlyt.
Emellett a táplálkozás és a szívbetegségek kapcsolatáról, a népszerű diéták hatásairól, a kávé és egészség kapcsolatáról tartottak előadást a meghívottak. Mint dr. Müller Gábor elmondta: csodák nincsenek, továbbra is a minőségi táplálkozás, a több zöldség és gyümölcs fogyasztása és a testmozgás adja az egészséges életmód alapjait, mellyel megelőzhetőek a különböző szív-és érrendszeri betegségek. Sőt, a népszerű diéták hiánybetegségeket is előidézhetnek.
A kongresszuson közel háromszáz orvos vett részt.