Magánszállásadók

A turisztikai és idegenforgalmi törvényt még mindig nem tárgyalta az országgyűlés, miközben a szállásadókra vonatkozó jogszabályok évente változnak. A Magánszállásadók Országos Szövetsége ezért öt helyszínből álló országos rendezvénysorozatot indított, ahol a meghívott minisztériumok és hatóságok képviselőitől valamennyi szolgáltató megismerheti a zavartalan működéshez szükséges információkat. A zárórendezvény Hajdúszoboszló, Siófok, Hévíz és Vas megyei Bük után március 19-én Egerben lesz.

A Magánszállásadók Országos Szövetsége megalakulása óta aktívan részt vesz a hazai turizmus fejlesztési irányvonalainak kialakításában, az ehhez kapcsolódó kormányzati döntések előkészítésében. A magánszállásadók tevékenységét is szabályozó turisztikai és idegenforgalmi törvényt még mindig nem tárgyalta az országgyűlés, miközben a szállásadókra vonatkozó jogszabályok évente változnak. Többször, több fórumon is elhangzott, hogy esetenként túl gyakoriak a változások és nem egyszer túlzottnak érzik az érintettek a szabályozást.
Ennek érdekében az érintett hatóságok és minisztériumok legmagasabb szintű képviselőnek bevonásával egy öt helyszínből álló országos rendezvénysorozatot indítottak, ahol valamennyi szolgáltató megismerheti a működéshez szükséges információkat.
A zárórendezvény Hajdúszoboszló, Siófok, Hévíz és a Vas megyei Bük után március 19-én, kedden Egerben lesz.