Kóstolj bele a Waldorfba!

Waldorf iskolát szeretne egri szülők egy csoportja. Az óvoda tavaly szeptemberben indult. Most azon dolgoznak, hogy itt, a környéken is legyen Waldorf iskola. Az iskolát felmenő rendszerben szeretnék létrehozni, vagyis egyelőre egy első osztály indulna.

Öregdiákjaival együtt érkezett Kocziha Miklós osztálytanító. Együtt mutatták be, milyen a Waldorf-oktatás, milyen egy tanóra. A bemutató óra után kerekasztal-beszélgetésen válaszoltak a szülők kérdéseire.
Egerben létezik egy Waldorf iskolai kezdeményezés. A kisgyerekes szülők azon dolgoznak, hogy itt, a környéken is legyen Waldorf iskola. Az iskolát felmenő rendszerben szeretnék létrehozni, vagyis egyelőre egy első osztály indulna.
Óvodai csoport már működik Egerben. 2012 szeptemberében indult a város és a Kreatív Élet Alapítvány összefogásával. Tizenöt gyerek jár a csoportba; a létszám egyre bővül.
A Waldorf iskolai kezdeményezést támogatók havonta találkoznak a Forrásban. Hívtak már meg pedagógusokat, foglalkoztak mesepszichológiával, rendeztek kerekasztal-beszélgetést a témáról. Az iskolának már keresik a helyet a szülők. Vannak tanítójelöltjeik, és van már olyan hely, ahol szívesen fogadják őket.