Pincepiac újratöltve

Újraindult a Demeter pincében a Pincepiac. Helyi és környékbeli termelők árusítják a házi sajtot, vajat, lekvárt, mézet és szarvasgombás különlegességeket. Kapható selyemsál és kristálypohár. A Pincepiacot minden szombaton megrendezik.

A pince előtt különleges lekvárok, termelői méz és üveg. Ez is kézműves termék. A levélnehezékek és dísztárgyak mellett pincéhez illő árut is hoztak: kristálypoharakat. Bent a pincében füstölt kolbász és hús, gyógynövények, zöldség és gyümölcs, szörp és édesség. Még csicsókát is lehet kapni. Mindent helyi vagy környékbeli termelők hoztak. Az ínyencek a szarvasgombás termékeket is megtalálják.
Demeter Csaba pincéje minden hétvégén piaccá alakul. A borász nagyon egyszerűen magyarázza, hogy kerül az étel és a selyemsál a boroshordók közé. Szerinte a kettő összekapcsolódik: mindenki szeret finomat enni – és hozzá jó bort inni. Az alpolgármester azt mondja: a város törekvése, hogy a Szépasszonyvölgy mellett több, kisebb turisztikai központ is kialakuljon. A kőlyuki pincesor környékének rendezésére nyolcmillió forintot különítettek el. Út épül, rendbe teszik a környéket. A pincepiacot minden szombaton megrendezik.