Pincepiac és borklub

Hagyományos borvásár és borkóstolás kézműves termékek piacával ötvözve- ez a pincepiac, amelyet Demeter Csaba borász indított el tavaly év végén. A program idén március 2-tól folytatódik. A szervezők célja, hogy Kőlyuk pincesor és környéke bekapcsolódjon Eger mindennapi életébe. Ezt az önkormányzat a környék rendezésével, vonzóbbá tételével támogatja.

Háztáji zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények, lekvárok, szörpök, méz, kecskesajt, kemencés kenyér és sok más különlegesség – egy kis ízelítő abból, milyen finomságokat lehet beszerezni a szombatonként jelentkező pincepiacon. Idén már kézzel készített kristálypoharak, ajándéktárgyak is lesznek, de békéscsabai kolbászt és tarpai pálinkát is lehet kóstolni és vásárolni. A helyi és környékbeli termelők seregszemléje március 2-án tíz órától délután négy óráig várja az egrieket és a turistákat. A programot követően Demeter Pirítós néven délután a helyszínen borozgatás kezdődik.
Sós István alpolgármester hangsúlyozta: Eger borturisztikai arculatába beletartozik a Kőlyuk pincesor és környéke is, ezért a terület rendbetételére a város az idei költségvetésben 7-8 millió Ft-ot különít el.
A fejlesztéstől azt várják, hogy Eger déli városrésze még vonzóbbá válhat a hazai és külföldi turisták körében, és a közösségépítés fontos területe lesz. Sós István a körzet képviselője úgy tervezi: az idei Lajosvárosi majálist már a kőlyuktetői pincesoron rendezik meg, főző és borversennyel összekötve.