Országos Kolping Lelkinap

Az irgalmasság ünnepe embertársainkra irányítja tekintetünket, hangsúlyozva, hogy törődjünk másokkal is. Ezt irgalmas szív, irgalmas szó és irgalmas cselekedet nélkül nem tudjuk megtenni- hangsúlyozta dr. Katona István egri segédpüspök a Magyar Kolping Szövetség országos találkozóján. A nagyböjti lelkinap célja az volt, hogy segítse a katolikus lelkiségi mozgalom tagjait a Húsvétra való lelki felkészülésben.

A Magyar Kolping Szövetség a magyar katolikus legényegylet utódközössége. Az egyesület a kommunizmus évtizedeiben kénytelen volt szüneteltetni működését, majd 1989-ben alakult újjá. A katolikus lelkiségi mozgalom célkitűzése hozzásegíteni az egyes embert ahhoz, hogy képes legyen helytállni a vallási életben, a hívatásban, a családban és a társadalomban. Ehhez a helytálláshoz ad erőt és hátteret a közösség, például lelkinapok szervezésével. Március 2-án Egerben közel 150 kolpingos gyűlt össze, hogy a nagyböjtben erőt merítsenek és megújult lélekkel várják a húsvétot.
Kövesi Ferenc atya hozzátette: a mai világban, amikor annyira eluralkodik a gonoszság, az embertelenség, a gyűlölet, fokozottabban szükséges, hogy könyörögjünk a szeretet Istenéhez, és kérjük: irgalmazzon nekünk és az egész világnak.
Elhangzott: az Isteni Irgalmasság Országos Konferenciáját idén április 6-án, szombaton rendezik meg az egri Bazilikában.