Könyvbemutató a Kálvin Házban

Kedden este mutattak be dr. Katona István egri segédpüspök négy kötetes könyvét a Kálvin Házban. A mű szenteket, boldogokat és életszentségre törekvő embereket ismertet meg az olvasókkal.

A Kálvin Házi irodalmi és zenés esték keretében szentekről, szent életű emberekről beszélgetett dr. Katona István püspök és az est házigazdája dr. Kádár Zsolt református esperes. Bár a protestánsok nem hirdetik a szentek közbenjárását, úgy vélik a vértanúk és a szentek életpéldája utat mutat a mai kor emberének, tanításaik kiváló lelki és szellemi táplálékot jelentenek. Katona püspök szerint nagy szükség van a szentek és szent életű emberek életének megismerésére, mert példaképek, eszményképek lehetnek számunkra. Különösen fontos ez a mai világban, amikor a médiában kétes személyeket bálványoznak, gyermekek és felnőttek egyaránt elrettentő példákat és történeteket látnak és hallanak. A püspök-szerkesztő a szenteken keresztül is Istenre irányítja tekintetünket, azt mutatja meg, hogy mire képes az Úr kegyelme az Őt követő emberek életében.
A katolikus főpásztor felhívta a figyelmet arra, hogy napról-napra bővül a szentek és boldogok sora, akiknek az életét, írásait érdemes megismernünk. XVI. Benedek pápa szavaival mindenkit arra buzdított fontos, hogy legyenek kedvenc szentjeink, akiket szinte családtagoknak érzünk, hiszen az imádság és a közbenjárás által segítő útitársaink ők az életünkben.