Jobbik: Az egri közgyűlés nem csökkenti a rezsit?

Ha a kormány fontosnak tartja a tíz százalékos rezsicsökkentést, akkor a Fidesz-többségű közgyűlés Egerben miért emelte több mint 13 százalékkal a hulladékszállítási díjat decemberben? – – Tóth István, a Jobbik képviselője nem lát összhangot a két hozzáállás között. Bognár Ignác, a Jobbik város elnöke Gyöngyösi Márton előadásár harangozta be. A frakcióvezető-helyettes neve akkor vált ismertté, amikor az országgyűlésben azt szorgalmazta: mérjék fel, hogy a kormányban és a parlamentben hány olyan zsidó származású ember van, aki állambiztonsági kockázatot jelent.

Akar róla beszélni? – ez Gyöngyösi Márton előadássorozatának címe. A Jobbik felkérte Gyöngyösit, hogy tartson előadást a személyét és a pártot ért támadásokról.
Bognár Ignác szerint Gyöngyösit a rossz szóhasználata miatt támadták, ellene létrejött a Rogán – Mesterházy – Bajnai tengely. Gyöngyösi Márton most a megyeszékhelyeket látogatja végig, Egerben pénteken tart előadást a Cinema Agria mozi nagytermében.
A december végi közgyűlésen a kormánypárti többségű testület megszavazta a hulladékszállítási díj több mint 13 százalékos emelését – mondta Tóth István képviselő. Ha emelni kellett, a Jobbik mindig a minimális, az inflációt elérő emelés mellett volt – hangsúlyozta -, de a kormánypárti többség erre nem volt vevő.
Azt kéri: ha országosan rezsicsökkentés van, akkor Egerben is kalkuláljunk tíz százalékos csökkentéssel. Tóth István azt is elmondta: a víz Londonban, az idegenforgalmi adó Ausztriában is olcsóbb, mint Egerben.