Gárdonyi barátai

Egész évben ingyen látogathatják a várat az egriek, ha tagjai lesznek az Eger Vára Barátainak Körének. A jelképes összegért kiváltható tagsági kártyával nemcsak a vár, hanem a benne található legtöbb kiállítás is ingyenesen megtekinthető. 2013-ban Gárdonyi-évet ünnepelnek Egerben, így egész évben több olyan program is lesz a városban ami az íróhoz kötődik.

Most még üres az egri vár, tavasztól azonban benépesül. Kézművesek, hagyományőrzők és turisták lepik majd el. Azok az egriek akik belépnek az Eger Vára Barátainak Köre tagjai közé egész évben ingyenesen látogathatják a várat. A tagsági kártyát kétezer forintért válthatják ki a felnőttek, ezer forintért a nyugdíjasok és nyolcszáz forintért a diákok. A kártyával nemcsak a belépés, hanem valamennyi kiállítás megtekintése is ingyenes. A vár baráti körének majdnem hatszáz regisztrált tagja van, emellett több száz diák pártoló tagja az egyesületnek.
Egerben Gárdonyi Géza éve az idei. Az író születésének 150. évfordulóját ünnepeljük városunkban illetve Magyarország több településén, így Agárdon és Gárdonyban is. A Gárdonyi- évben az egri remetéhez kötődő felolvasóesteket, gyerekprogramokat, koncerteket szerveznek, fotópályázatot is hirdetnek. A legközelebbi program az író évében a február 16-án megrendezendő Gárdonyi-bál lesz.