Bajnokok Ligája: ZF-Eger – Volgográd 8-6

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája sorozatban a csoportkör utolsó előtti fordulójában az orosz Volgográd együttesét fogadta a ZF-Eger együttese. Ahhoz, hogy esély legyen a csoporton belüli második helyre, legalább négy góllal kellett volna verni az oroszokat. Két perccel a vége előtt hiába vezetett 8-4-re az Eger, a végjátékban még két gólt dobtak a vendégek.

A Bajnokok Ligája versenykiírás szerint ha két csapat azonos pontszámmal végez a csoportban, akkor az egymás elleni eredmény dönt kettejük között. Volgográdban három találattal nyert a hazai csapat, így most a ZF-Egernek négy találattal kellett győznie.
A sok hiba, például az emberelőnyös helyzetek rossz kihasználása miatt nem esett sok gól, de már a mérkőzés elején kitűnt, hogy az egri győzelem nem elérhetetlen cél. Egy-két gólos vezetés mellett csak az volt a kérdés, sikerül-e a különbséget három fölé tornázni. A harmadik negyed 5-2-es, 6-3-as vezetését követően az utolsó játékrészben már 7-3-ra, két perccel a vége előtt pedig 8-4-re vezetett a hazai csapat. A végjátékban hiába kaptunk előnyt, a gólokat mégis az oroszok lőtték. Latipov és Sztratan is betalált, vagyis 8-6- lett a végeredmény.
Az utolsó forduló előtt így a görög Vouliagmeni 24 pontos, utána jön az egyaránt 21-21 pontos Volgográd és a ZF-Eger. Az utolsó fordulóban az oroszok a görögöket fogadják, az Eger pedig a grúz Tbiliszihez utazik. Ha esetleg a végén mindhárom élen álló csapat 24 ponttal fejezné be a csoportkört, akkor a csapatok egymás elleni eredménye, egy kis minibajnokság dönt a végső sorrendről. Az utolsó forduló mérkőzéseit február 27-én játsszák a csapatok. A bajnokságban a ZF-Eger szombaton a Kaposvárt, vasárnap és hétfőn pedig a junior válogatottat fogadja a Bitskey uszodában.