Hozz egy könyvet, vigyél egyet!

Mindenkivel előfordul, hogy véletlenül több példányt vásárol egy könyvből, vagy ajándékba kap olyan olvasnivalót, ami már megvan. Ezeket a fölösleges példányokat most már be is cserélhetjük. A felsővárosi családsegítő nyitottá tette a könyvespolcait, vagyis bárki bemehet, vihet egy könyvet, és hazavihet helyette egy másikat.

Az ötlet a fővárosból való, ott látta először Szaniszló Katalin, a családsegítő intézet munkatársa, hogyan működik a nyitott könyvespolc. A olvasni szerető ember bemegy, leemel egy könyvet, belenéz, és ha nagyon megtetszik neki, haza is viheti – feltéve, hogy hozott helyette másikat.
A könyvespolcok most hétfőtől váltak nyitottakká az Északi Városrész Családsegítő és Információs Irodában, a Kallómalom utcában. Jelenleg három polcon helyezték el az adománykönyveket. Kaptak a gyermekkönyvtártól és magánszemélyektől is könyveket, de természetesen szívesen fogadnak még adományokat. Könyvet cserélni minden munkanapon délután kettő és négy között lehet. A kialakított kis olvasósarok pedig azokat is várja, akik csak olvasgatni szeretnének egy kicsit.