Színpadon: A bor

Gárdonyi Gézának A bor című falusi népdrámáját mutatta be az Adáshiba Színjátszó Csoport a magyar kultúra napja és a Gárdonyi-emlékév alkalmából. A művet átdolgozta és rendezte Fehér István, a Gárdonyi Géza Színház színművésze.

Bár a Nemzeti Színház a darabot az 1901-es premiert követően közel háromszázszor játszotta, majd többször felújította, később Gárdonyinak e műve lekerült a színházak repertoárjáról. Az író az 1898-ban megjelent, saját vidéki élményein alapuló egyik novelláját dolgozta át színpadra. Művében már nem követte a zenés népszínművek ábrázolását; hibáival és erényeivel együtt mutatta meg a parasztságot. Fehér István rendező szerint a darab témája ma is sok aktualitást hordoz magában.
Balogh András, az Adáshiba művészeti vezetője az eddigi könnyedebb zenés darabokkal ellentétben valós karaktereket felvonultató darabot választott a társulat számára.
Az erkölcsi problémát és a humort ötvöző darabot a Bartakovics Béla Közösségi Házban mutatta be az Adáshiba Színjátszó Csoport.