Szakmák színháza

Rendhagyó színházi előadásra hívta a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóit. Jordán Tamás ötlete nyomán a a Weöres Sándor Színház társulata a színház nyelvén mutatja be és teszi vonzóvá azokat a szakmákat, ahol jelenleg is hiány van szakemberekben.

Hiány van a jól képzett szakemberekben, a fiatalokkal meg kell ismertetni a szakmák szépségeit -ez motiválta Jordán Tamást, a Weöres Sándor Színház igazgatóját, a Szakmák színháza című előadás ötletadóját. Hozzátette: a színháznak nemcsak a szórakoztatás a dolga, hanem a társadalmi problémák feltárása is. Az előadás során a művészek a színház nyelvén teszik vonzóvá a szakmákat.
A darabban a lakatos, az elektroműszerész, az asztalos, a női- férfiszabó és a kórházi ápoló szakmákkal ismerkedhetnek a gyerekek. A történet elején egy robot kel életre a lakatosműhelyben, az ott zajló munka nagyon vonzó volt a fiúk számára.
Az előadást különböző eszközökkel teszik látványossá az alkotók, ilyen pl. a színpadon látható vetítővászon, melynek segítségével a valós tér és a vetített tér között kapcsolat van, kijöhetnek és bemehetnek a színészek az egyik helyszínből a másikba.
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a megye tizenhét intézményéből közel ötszáz gyerek nézhette meg az egri színházban az előadást.
A darabot a kamara szervezésében Gyöngyösön is bemutatják.