A legmagasabbra jutott magyar

Farkas Bertalan volt a díszvendége az Egri Közéleti Találkozónak, melynek hagyományosan Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő a házigazdája. A Polgárok Házában tartott rendezvényen a meghívottak élménybeszámolót hallhattak, s tájékozódhattak arról, milyen szerepet vállal első magyar űrhajós a tudományos a tudományos életben, nemzetek közötti kapcsolatépítésben.

Dr. Nyitrai Zsolt köszöntőjében elmondta: fontos esemény lett a Közéleti Találkozó az elmúlt időszakban. 2005-ben szervezték az elsőt, s minden alkalommal egy illusztris vendéget, politikust, művészt, ismert embert hívnak. Ez a fórum lehetőség arra, hogy a hasonlóan gondolkodó emberek közössége épüljön, gondolatokat osszanak meg egymással a társaság tagjai.
A program vendége Farkas Bertalan volt. Az első magyar űrhajós pályafutása érdekes állomásairól szólt. Kevesen tudják talán, hogy Egerben egy világtalálkozó kapcsán több tucat űrhajós megfordult már, azért hozta el kollégáit, mert nagyon szereti a várost.
Farkas Bertalan beszélt alapítványi tevékenységéről is, elmondta: a Világűr a Föld Jövőjéért Alapítvány keretében azon dolgoznak, hogy minél több diák és kutató munkáját segítsék. Az űrhajós elmondta még: 33 évvel űrrepülése után még mindig nagyon sok helyre hívják, a világ számos pontján tart előadásokat, találkozókat.