Gondos: sötét jövőt fest az MSZP

Dr. Sós Tamás szocialista országgyűlési képviselő közleményére eképpen reagál Dr. Gondos István a Heves Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióvezetője:

Ez a közlemény ékes példája a szocialisták észjárásának és stílusának: üssük fel valamely sajtóterméket, keressünk benne egy kormányzati intézkedést, ferdítsünk a mondatokon, fessünk sötét jövőt és ijesszünk rá az emberekre. Sós Tamás 12 év megyei vezetés után itt hagyott egy 8 milliárdos önkormányzati adósságállományt, egy Hospinvest-botrányt a megyei kórházban, hónapról-hónapra nagyobb adósságot termelő intézményhálózatot, és egy felduzzasztott létszámú, bürokratikus hivatalt – fogalmaz dr. Gondos István. Most államosításról beszél, azonban ezt az intézkedést ne keverjük össze a kommunista államosítással, amely a magántulajdonuktól fosztotta meg az embereket. Jelenleg a közszolgáltatások átalakításáról beszélünk, melyek esetében a garantált fenntarthatóság és az egyenlő hozzáférhetőség biztosítása a fő szempont.
Nehéz megfejteni Sós Tamás gondolatait: az önkormányzatok becsapásáról ír közleményében, miközben a történelmi jelentőségű és mértékű önkormányzati adósságátvállaláson túl friss hír az is, hogy több mint egymilliárd forint támogatást kap 67 Heves megyei település, ezen felül pedig további egymilliárd forintot kap Eger város. A kormány intézkedései ezzel megteremtik annak a lehetőségét, hogy az önkormányzatok, a helyi közösségek tiszta lappal, biztos anyagi helyzetben kezdjék az évet – áll dr. Gondos István a Heves Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióvezetője közleményében.