Megnyílt az Imola Hotel Platán

Átadták a Hotel Platánt. A több mint 1,7 milliárd forintba kerülő szálloda felépítéséhez 450 millió forint uniós támogatást nyertek. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a nemzetközi gyógyturizmus szentélyének nevezte a szállodát, és azt ígérte: támogatni fogja minden eszközzel. Habis László polgármester úgy véli: új, igényes vendégkört vonz majd a szálloda Egerbe – és ebből mindenki profitál.

Három beltéri medence és egy kinti kénes vizű ülőmedence. Gyógyászat, wellness és szépségápolás. Még fogászati részleg is van. Harminckét szoba és 19 lakosztály – ez utóbbiak mindegyik erkéllyel. A Hotel Platán energiatudatosan épült – zöldtetőt alakítottak ki, napkollektort és falfűtést alkalmaznak. Az egész szálloda a skandináv ízlésvilágot tükrözi.
A szokásos megnyitóktól eltérően először a szállodát, a szobákat nézték meg a vendégek. Tóth Imre, az Imola cégcsoport tulajdonos –ügyvezetője azt mondta: mindig is furcsállta, hogy először beszélnek valamiről, aztán nézik meg. Most megfordították a sorrendet. Az épület több mint nyolcezer négyzetméteres és 1,7 milliárd forintba került. 450 millió forint uniós támogatást nyertek a beruházáshoz. Tavaly májusban tették le az alapkövet.Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: a gyógyturizmus sok illúzióval övezett ágazat, de sok a buktató is.A szállodát a nemzetközi gyógyturizmus szentélyének nevezte, és azt ígérte, minden eszközzel támogatni fogják, és mintaprojektként fogja mutogatni. Habis László polgármester szerint időnként kell álmodni, nagy célokat kitűzni. Eger sok mindent elért a turizmusban, a 23 megyei jogú város között rendszerint a 2. a vendégéjszakákat tekintve. A polgármester úgy véli: új, igényes vendégkör látogat majd Egerbe, és meg van arról győződve, hogy ebből mindenki profitál. Batta Péter, a norvég ingatlanközvetítő elnöke szerint az átadás napja nagy nap a cégnek, Egernek és sok norvégnak. Jelentkeztek már be a szállodába betegek és úszócsoportok Norvégiából.