Akik vérrel írták be a nevüket

Koszorúzással egybekötött emlékezésen tisztelegtek azok előtt az áldozatok előtt, akik 1956.december 12-én az egri sortűz idején veszítették életüket. Wittner Mária országyűlési képviselő, 1956-os szabadságharcos beszédében kiemelte: bár a népbíróságok felmentették az elkövetőket, az égi bíróság előtt felelniük kell.

Szomorú napra virradt Eger 1956. december 12-én. Ezen a téli napon, Eger egyik legforgalmasabb kereszteződésében, a Széchenyi és Csiky utca találkozásánál a várból lejövő karhatalmisták a diákoktól hemzsegő tömegbe lőttek. Többen életüket vesztették a sortűzben, vagy sebesültek meg. Wittner Mária megnevezte az ismert áldozatokat, és arra kérte az emlékezőket gyújtsunk meg egy gyertyát és mondjunk el értük egy fohászt.
A megemlékezés végén dr. Csizmadia István, a Bazilika plébánosa és Anda Tibor református lelkész imádkozott az áldozatokért és azok hozzátartozóiért. Ezt követően a város vezetői, a politikai pártok, társadalmi szervezetek képviselői megkoszorúzták a sortűz áldozatainak emléktábláját.