Több utca kap idén ünnepi kivilágítást

Idén már a Törvényház és a Kossuth Lajos utca is karácsonyi díszkivilágítást kap. Az áramszolgáltató 2,5 millió forintos támogatásának köszönhetően pedig a Barátok templomát is kivilágítják. Hivatalosan az ünnepi fényeket vasárnap délután 4-kor kapcsolják be. Idén is meghirdetik az Eger ünnepi fényei pályázatot.

Habis László polgármester azt mondja: fontos, hogy a városlakók adventi várakozásának eleget tegyen az önkormányzat. Az Egri Adventen iskolák, óvodák, egyesületek és együttesek lépnek fel. Sós István alpolgármester kiemelte: idén is meghirdetik az Eger ünnepi fényei pályázatot. Az önkormányzat a Városszépítő Egyesülettel és a lokálpatriótákkal közösen szervezi a versenyt. Az alpolgármester szerint idén még szebb lesz az ünnepi kivilágítás. Az áramszolgáltató 2 és fél milliós támogatásának köszönhetően a Barátok templomát, valamint Deák és Rákóczi szobrát is megvilágítják. Idén 14 vállalat fogad örökbe és díszít föl fenyőt.
A város a díszkivilágítást az Északi városrész és a Lajosváros felé bővíti – mondta Jakab Zoltán, a Városgondozás igazgatója. Az áramszolgáltató nemcsak a díszkivilágításhoz járult hozzá, hanem a fogyasztás költségeihez is. Az ünnepi fényeket vasárnap délután négykor kapcsolják be.